sg p mxracing.dk

Stefan Andersson til Danmark.

Den 3 dobbelte Svenske mester i motocross, Stefan Andersson, deltager i udvalgte afdelinger af DM Motocross.

I et samarbejde med Yamaha Motor Scandinavia og Team Bigfoot vil den Svenske krer deltage i udvalgte afdelinger af det Danske motocrossmesterskab i MX1 klassen.

Læs mere: Stefan Andersson til Danmark.

   

MXracing har kret verdens 10 bedste motocrosskrere for ssonen 2004.

At kre verdens 10 bedste motocrosskrere er ikke s let som det umiddelbart se ud til. Det skyldes at der er 2 turneringer i verden, den Europiske der hedder Motocross Grand Prix og som er den officielle VM serie, og den Amerikanske serie der hedder AMA, og som amerikanerne betragter som verdens bedste turnering.

MXracing's liste er en blanding af krer fra disse to turneringer.

Valget p hvem der er verdens bedste motocrosskrer stod mellem Ricky Carmichael, USA og Stefan Everts, Belgien.

Den store overraskelse p listen er nok Brian Kjr Jrgensen med en 9 plads.

Her flger listen over de 10 bedste motocrosskrere i 2004.

1. Ricky Carmichael, USA
2. Stefan Everts, Belgien
3. Chad Reed, Australien
4. James Stewart, USA
5. Kevin Windham, USA
6. Mikael Pigon, Frankrig
7. David Vuillemin, Frankrig
8. Joshua Coppins, New Zealand
9. Brian Kjr Jrgensen, Danmark
10. Ben Townley, New Zealand

#1: Ricky Carmichael, USA
Ricky Carmichael var helt suvern, og vandt samtlige heat i AMA Motocross serien i USA. Og def gange han har mdt Steffan Everts, bl.a. i 2003, har han slet ham, s derfor m Ricky Charmichael betragtes som verdens bedste motocrosskrer i 2004.

#2: Stefan Everts, Belgien
Steffan Everts fik sin 8 individuelle VM titel i 2004. Everts har i mere end 10 r domineret VM serien og han vil nok blive ved med det i nogle r endnu.

#3: Chad Reed, Australien
Chad Reed vandt Supercross serien i USA i 2004 og var den eneste der kunne give Carmichael modstand i MX serien 2004, hvor han fik en samler 2 plads.

#4: James "Bubba" Stewart, USA
Han er uhyggelig suvern i 125 cc klassen og vandt alle lb i 2004 som han fuldfrte. I 2005 stiller han op i 250 cc klassen og s kan det nok vre at Carmichael og Reed fr noget at se til.

#5: Kevin Windham, USA
Kevin Windham gav Chad Reed kamp til stregen i Supercross serien og blev en sikker nr. 2. Han fik ogs en flot samlet 3 plads i MX AMA serien.

#6: Mickael Pichon, Frankrig
Hvis der er nogen der skal kunne tage VM titlen fra Steffan Everts i 2005, s m det vre Pichon. Han blev en sikker nr. 2 i MX1 VM serien 2004.

#7: David Vuillemin, Frankrig
Han er der stadig, den lange Franskmand. Men ret har ikke levet hel op til forventningerne. Det blev kun til en 4 plads i AMA 250 cc MX serien og en 4 plads i AMA SX serien. Men mon ikke vi vil se lidt mere til ham i 2005.

#8: Joshua Coppins, New Zealand
Et lidt jvnt r for Joshua Coppins med kun 2 heatsejre og 1 GP sejr. Men mange top 5 placeringer gjorde at han blev en samlet nr. 3 i MX1 GP serien 2004.

#9: Brian Kjr Jrgensen, Danmark
Trods kun en 8 plads i VM sammenhng, m Brian Jrgensen betragtes som en af verden bedste motocrosskrer. Skader delagde hans 2004 sson, men alligevel formede han at vise sit vrd ved bl.a. at vinde det Tyske Grand Prix med 2 heat sejre. Hele 67 omgange i GP serien l han i front af feltet. Hvis han undgr uheld i 2005, s vil vi nok se ham i top 3 mange gange.

#10: Ben Townley, New Zealand
Ben Townley vand sikkert VM titlen i MX2 klassen og er et af de nye talenter, som stormer frem. Ham vil vi helt sikkert se mere til i 2005.

Dette var MXracings top 10 for 2004. Det kan selvflgelig altid diskuteres hvem der skal p listen og hvor de skal st. Er du af en anden mening er du velkommen til at komme med din kommentar idebatforum.
   

Danmarks top 10 2004

Så har MXracing kåret Danmarks bedst Motocrosskører i 2004, og hvem det blev, kommer nok ikke som den store overraskelse for nogen.

Kåringen af Danmarks bedste motocrosskører og top 10 listen er udarbejdet ud fra de resultater som kørerne har fået både herhjemme i Danmark og i det store udland.

Listen kom til at se sådan ud i 2004.

1. Brian Kjær Jørgensen, Svebølle
2. Bo Vang, Holstebro
3. Claus Menne Nielsen, Svendborg
4. Tonni Andersen, Svendborg
5. Nicolai Hansen, Silkeborg
6. Kasper Jensen, Sønderborg
7. Jesper Kjær Jørgensen, Svebølle
8. Morten Justensen, Hadsund
9. Jacob Almar, Randers
10. Nikolai Larsen, Næstved

 
1. Brian Kjær Jørgensen
Med en Grandprix sejr i Tyskland, hvor han vandt begge heat, beviste Brian Kjær Jørgensen at han er en mulig Verdens Mester i 2005. Det blev dog kun til en samlet 8 plads i VM serien 2004, trods flere podium pladser. Dette skyldtes Brian Jørgensens uheldige ånd "skader". Og rigtig mange skader blev det til i 2004. Men der er ingen tvivl hos Brian Jørgensen selv, med sit nye Yamaha team, hvor han er teamkammerat med den 8 dobbelte verdensmester Steffan Everts, mener han selv, at chancerne for at blive verdensmester i 2005 er gode. Brian Kjær Jørgen er den bedste motocrosskører Danmark nogensinde har haft.

 
2. Bo Vang
Bo Vang var uhyggelig suveræn ved DM og ingen af de hjemlige kører kunne følge hans tempo. Det var kun Brian Kjær Jørgensen og Lauris Freibergs der formåede at komme før Bo til det ternet flag ved 2 DM afdelinger. Bo Vang vandt dermed DM suverænt. Bo Vang var meget tæt på at vinde Europamester titlen i år, men han blev frataget muligheden for at ta' titlen, da sidste afdeling blev aflyst. Han blev samlet to,er i EM. Det er derfor også fuldt fortjent at han i 2005 skal deltage i VM Grand Prix serien for et nyt Dansk team i MX1 klassen. Bo vil du kunne se på en KTM 450.

3. Claus Menne Nielsen
Spasmageren fra Svendborg har fået sin anden ungdom i MX2 klassen. Ikke nok med at Claus M. Nielsen kører hurtig, han er også en glimrende taktikker. Denne cocktail bevirkede at han køret et sikkert Dansk mesterskab hjem til Svendborg i MX2 klassen. Claus M. Nielsen fortsætter hos Suzuki på en RM250 firetakt i MX2 klassen. 

4. Tonni Andersen
Med en samlet 3 plads i Europamesterskabet og en sikker 2 plads i Danmarksmesterskabet i MX1 klassen, har Tonni Andersen haft sin bedste sæson nogensinde. Han er absolut en mand man skal holde øje med i 2005 og det er helt sikkert at vi ikke endnu har set det bedste fra hans side. Tonni Andersen fortsætter for Suzuki, men i 2005 sæsonen bliver det på en RM450 firetakt i MX1 klassen

5. Nicolai Hansen
Nicolai Hansen har haft sin bedste sæson i 2004, da han på sin KTM 125 cc, kørte en sikker 2 plads hjem i DM MX2 klassen. Nicolai, der fik 2 heat sejre i DM serien, skifter til Yamaha YZ250f firetakt, hvor han kører for Team Bigfoot.

6. Kasper Jensen
2004 er næppe et år Kasper Jensen vil tænke tilbage på med glæde. Der er ingen tvivl om at Kasper Jensen er en af Danmarks bedste motocrosskører, men med en sæson fuld af uheld, kan det ikke blive til mere en en 6 plads på hitlisten. Han fik hele seks heat sejre i DM MX1, men da han udgik i fire heat, blev det kun til en samlet nr. 3 plads. Kasper Jensen fortsætter i MX1 klassen på Kawasaki i 2005 sæsonen.

7. Jesper Kjær Jørgensen
Kun en Svensker kunne gi' Jesper Kjær Jørgensen modstand i DM MX3 klassen, nemlig Robert Bengsson. Men Jesper Kjær satte det hele på plads i finalen på Svebøllebanen med 2 suveræne heat sejre og han blev dermed Danmarks Mester i MX3 klassen. Jesper Kjær Jørgensen fortsætter hos Team Bigfoot på en Yamaha YZ450F i 2005.

8. Morten Justesen
Med helt utrolig stabil kørsel formåede Morten Justesen at kører en Bronze medalje hjem i MX1 klassen på sin Husqvarna. Gennem hele DM serien fik han ikke en dårligere heatplacering end nr. 6, hvis der ses bort fra det heat han udgik. Hans bedste heat placering var en 2 plads i Holstebro. Morten Justesen fortsætter i MX1 klassen på en KTM.

9. Jacob Almar
En lidt jævn sæson for Jacob Almar, et par podiepladser var hvad det blev til i DM serien. Til EM var resultaterne også på det jævne. 05 sæsonen burde blive en del bedre for Jacob, hvis han kan holde sig skadefri. Jacob Almar skifter fra Suzuki til KTM 450, og fortsætter dermed i MX1 klassen.

10. Nikolai Larsen
Nikolai Larsen er med på listen på grund af sine flotte internationale resultater i 85 cc klassen, hvor kronen på værket var en fornem samlet sejr i International Youth 2004 i Sverige. I DM serien var han ude for en del uheld og måtte nøjes med en samlet 2 plads. Nikolai Larsen er at finde i MX2 klassen i 2005 på KTM.

Dette var MXracings top 10 for 2004. Det kan selvfølgelig altid diskuteres hvem der skal på listen og hvor de skal stå. Er du af en anden mening er du velkommen til at komme med din kommentar i debatforum.
 

   

Danmarks top 10 2003

Hvem der er Danmarks bedste motocrosskører i 2003 er der hvis ingen tvivl om, men hvem ligger på en 2 og 3 plads?

MXracing vil hvert år offentliggøre en liste hvor et panel af motocross sagkyndige kårer de 10 bedste motocross kørere i Danmark.


Billede: Brian Kjær Jørgensen Danmarks bedste motocrosskørere gennem tiderne.


Listen kom til at se sådan ud i 2003.

1. Brian Kjær Jørgensen, Svebølle
2. Bo Vang, Holstebro
3. Kim Nielsen, Hedeland
4. Kasper Jensen, Sønderborg
5. Jesper Kjær Jørgensen, Svebølle
6. Claus Menne Nielsen, Svendborg
7. Tonni Andersen, Svendborg
8. Kim Alex Olsen, Farum Lynge
9. Nikolaj Larsen, Næstved
10. Jacob Almar, Randers
11. June Skytte, Svendborg

1. Brian Kjær Jørgensen
Der kan hvis ikke være nogen tvivl om at Brian Kjær Jørgensen var Danmarks bedste motocrosskører i 2003. Med en samlet 4 plads i verdensmesterskabet i MX1 klassen, hvor han var på podiet hele 4 gange, har han vist hele verden at der også køres motocross i Danmark.

2. Bo Vang
Bo havde et rigtig godt år i 2003, og med et Danmarks Mesterskab i 250/500 cc klassen samt en samlet 5 plads i Europa Mesterskabet kommer han ind som en sikker nr. 2.

3. Kim Nielsen
Kim Nielsen bliver bare bedre og bedre gennem årene, og 2003 var et af hans bedste. 125 cc mesteren fra 1999 var den eneste i 250/500 cc klassen der vandt heat ud over Brian og Bo. Derudover fik Kim en samlet 8 plads i Europa mesterskabet.

4. Kasper Jensen
Igen i år blev Kasper Jensen en sikker vinder af 125 cc klassen i DM. Der har ikke været så mange internationale resultater i år, men når de begynder at kommer, så vil har helt sikkert rykker højre op på top 10 listen.

5. Jesper Kjær Jørgensen
Jesper havde oprindeligt indstillet sin motocross karriere, men et godt tilbud fra Team Bigfoot gjorde at han stille op i 4-takt klassen, "sådan lidt for sjov", som han selv sagde. Jesper vandt meget sikkert 4-takt klassen, og da han fik lov til at køre med i en superfinale blev han nr. 3 efter de 2 professionelle VM kørere Brian Kjær Jørgensen og Roman Jelen.

6. Claus Menne Nielsen
Claus var den eneste der gav Kasper Jensen kvalificeret modstand i kampen om Danmarks mesterskabet i 125 cc klassen. 

7. Tonni Andersen
Tonni er en kører der både kører hurtigt og stabilt. Han mangler dog det helt store gennembrud i DM serien ved at begynde med at tage heat sejre.

8. Kim Alex Olsen
Ligesom Claus M. var Kim A. Olsen med til at give lidt liv i 125 cc klassen. Kim har vist sig at være en særdeles stabil kører der sjældent begår fejl eller styrter.

9. Nikolaj Larsen
Med en 7 plads og dermed Danmarks bedste placering i VM nogen sinde i mini klassen har han vist at der er nye talenter på vej i Danmark. Udover den flotte placering ved VM blev Nikolaj også en suveræn vinder af Danmarks mesterskabet for 85 cc ekspert.

10. Jacob Almar
Jacob Almar startede sæsonen med at blande sig i topstriden i DM 250/500 cc. Men skader har desværre ødelagt has sæson. Hvis han holder sig skadefrit i 2004 sæsonen, vil han være en af top kandidaterne til top 10 listen.  

11. June Skytte
Ja - vi måtte have June med, selvom hun lige røg uden for top 10. For Danmarks motocross babe nr. 1 formåede at blive Tysk mester i dame klassen. Men det var ikke kun i Tyskland June gjorde det godt, også i Sverige har hun opnået mange topresultater.

Dette var MXracings top 10 for 2003. Det kan selvfølgelig altid diskuteres hvem der skal på listen og hvor de skal stå. Er du af en anden mening er du velkommen til at komme med din kommentar i debatforum.
   

Side 234 ud af 235