sg p mxracing.dk

Danmarks top 10 2003

Hvem der er Danmarks bedste motocrosskører i 2003 er der hvis ingen tvivl om, men hvem ligger på en 2 og 3 plads?

MXracing vil hvert år offentliggøre en liste hvor et panel af motocross sagkyndige kårer de 10 bedste motocross kørere i Danmark.


Billede: Brian Kjær Jørgensen Danmarks bedste motocrosskørere gennem tiderne.


Listen kom til at se sådan ud i 2003.

1. Brian Kjær Jørgensen, Svebølle
2. Bo Vang, Holstebro
3. Kim Nielsen, Hedeland
4. Kasper Jensen, Sønderborg
5. Jesper Kjær Jørgensen, Svebølle
6. Claus Menne Nielsen, Svendborg
7. Tonni Andersen, Svendborg
8. Kim Alex Olsen, Farum Lynge
9. Nikolaj Larsen, Næstved
10. Jacob Almar, Randers
11. June Skytte, Svendborg

1. Brian Kjær Jørgensen
Der kan hvis ikke være nogen tvivl om at Brian Kjær Jørgensen var Danmarks bedste motocrosskører i 2003. Med en samlet 4 plads i verdensmesterskabet i MX1 klassen, hvor han var på podiet hele 4 gange, har han vist hele verden at der også køres motocross i Danmark.

2. Bo Vang
Bo havde et rigtig godt år i 2003, og med et Danmarks Mesterskab i 250/500 cc klassen samt en samlet 5 plads i Europa Mesterskabet kommer han ind som en sikker nr. 2.

3. Kim Nielsen
Kim Nielsen bliver bare bedre og bedre gennem årene, og 2003 var et af hans bedste. 125 cc mesteren fra 1999 var den eneste i 250/500 cc klassen der vandt heat ud over Brian og Bo. Derudover fik Kim en samlet 8 plads i Europa mesterskabet.

4. Kasper Jensen
Igen i år blev Kasper Jensen en sikker vinder af 125 cc klassen i DM. Der har ikke været så mange internationale resultater i år, men når de begynder at kommer, så vil har helt sikkert rykker højre op på top 10 listen.

5. Jesper Kjær Jørgensen
Jesper havde oprindeligt indstillet sin motocross karriere, men et godt tilbud fra Team Bigfoot gjorde at han stille op i 4-takt klassen, "sådan lidt for sjov", som han selv sagde. Jesper vandt meget sikkert 4-takt klassen, og da han fik lov til at køre med i en superfinale blev han nr. 3 efter de 2 professionelle VM kørere Brian Kjær Jørgensen og Roman Jelen.

6. Claus Menne Nielsen
Claus var den eneste der gav Kasper Jensen kvalificeret modstand i kampen om Danmarks mesterskabet i 125 cc klassen. 

7. Tonni Andersen
Tonni er en kører der både kører hurtigt og stabilt. Han mangler dog det helt store gennembrud i DM serien ved at begynde med at tage heat sejre.

8. Kim Alex Olsen
Ligesom Claus M. var Kim A. Olsen med til at give lidt liv i 125 cc klassen. Kim har vist sig at være en særdeles stabil kører der sjældent begår fejl eller styrter.

9. Nikolaj Larsen
Med en 7 plads og dermed Danmarks bedste placering i VM nogen sinde i mini klassen har han vist at der er nye talenter på vej i Danmark. Udover den flotte placering ved VM blev Nikolaj også en suveræn vinder af Danmarks mesterskabet for 85 cc ekspert.

10. Jacob Almar
Jacob Almar startede sæsonen med at blande sig i topstriden i DM 250/500 cc. Men skader har desværre ødelagt has sæson. Hvis han holder sig skadefrit i 2004 sæsonen, vil han være en af top kandidaterne til top 10 listen.  

11. June Skytte
Ja - vi måtte have June med, selvom hun lige røg uden for top 10. For Danmarks motocross babe nr. 1 formåede at blive Tysk mester i dame klassen. Men det var ikke kun i Tyskland June gjorde det godt, også i Sverige har hun opnået mange topresultater.

Dette var MXracings top 10 for 2003. Det kan selvfølgelig altid diskuteres hvem der skal på listen og hvor de skal stå. Er du af en anden mening er du velkommen til at komme med din kommentar i debatforum.