søg på mxracing.dk

Godt begyndt, er halvt fuldendt – Nikolaj Larsen MX

Nikolaj-Larsen-249

Efter en hård, kold og ubarmhjertig sæsonstart i Valkenswaard, så var det blevet tid til at tage næste skridt på vejen tilbage for Nikolaj Larsen, da VM-feltet i den netop forgangne weekend gæstede Italien.

Arco di Trento var åstedet, sagen var flere point på kontoen og missionen var trukket op i støvet. De gode mennesker hos 24MX Honda Racing havde sørget for at Nikolajs rødmalede maskineri var topklar og smurt op til lejligheden, og så var det ellers op til den enlige dansker i MX1 at sørge for resultaterne. Modstanden var hård, men Nikolaj formåede alligevel at redde point i land i begge heat. Med hiv og med sving.

Kvalifikationen forløb dog ikke som håbet for Nikolaj, der kom i problemer, og måtte udgå. Det betød et svært udgangspunkt ved startbommen til søndagens heat, men det lod ikke til at genere. Nikolaj kom nemlig flyvende ud til første heat, og rundede første sving som nr. 7. Derfra måtte han et par pladser ned, men til slut var der igen plus på pointkontoen. I andet heat begyndte den manglende forberedelse at gnave i Nikolaj, men han formåede stadig at holde skruen i vandet og køre i mål som nr. 18. Det betød en placering som nr. 17 på dagen.

Nikolaj Larsen: "Det var endnu et skridt i den rigtige retning. Jeg havde en god start som 7'er i første heat og kørte mit eget heat. Lå 15'er længe men Phillipaerts kom forbi til sidst. I andet heat kunne jeg mærke at jeg allerede havde brugt mine kræfter i første heat. Satte tempoet ned så jeg kunne komme nogenlunde igennem de 35 + 2. Der er stadig et stykke vej til hvor jeg gerne vil være, men det var meget bedre end for 14 dage siden i Holland. Jeg holder mig til min plan, arbejder videre og fokuserer på mig selv"

Næste opgave for Nikolaj bliver årets første DM i Svebølle i weekenden. Nikolaj stiller til start i MX1, og mange spår ham en god chance for at køre med om førstepladsen. Kig forbi www.dmmotocross.dk for info.

Foto: 24MX Honda Racing