søg på mxracing.dk

?Jyske Bank Boxen gør klar til Super Cross

alex-porsing-action

For tredje gang i Jyske Bank Boxens historie og for 19. gang i Herning arrangerer ASP Event Super Cross i den store arena. Det sker 22.-23. februar 2013, hvor det lokale freestyle-talent Alex Porsing kan få sin internationale debut.

Jyske Bank Boxen er reserveret og krydset er sat i kalenderen hos den europæiske supercross-elite. Den 19. udgave af Super Cross i Herning bliver kørt 22. og 23. februar 2013 – for tredje gang i historien i Danmarks største indendørs arena i Herning, Jyske Bank Boxen.

- Super Cross i Herning ligger lidt senere end normalt. Vi har placeret arrangementet her for at undgå kollision med skolernes vinterferie, og så ved vi også af erfaring, at det er et godt tidspunkt i den internationale løbskalender. Det giver os mulighed for at tiltrække nogle af branchens allerstørste navne, siger arrangør Lars Green, ASP Event.

Feltet til Super Cross er altid en blanding af store internationale navne – i fjor var det blandt andet de to franskmænd Florent Richier og Cyrille Coulon samt italienske David Degali – og lokale talenter.

Et af de spændende lokale navne, der er bragt i spil til arrangementet 22. og 23. februar, er Kibæk-talentet Alex Porsing på blot 18 år. Han er ud af en gal motorsportsfamilie – storebroderen Nicklas er speedwaykører og var med på det danske U21 landshold, der vandt sølv ved EM i sidste weekend – og hjemme på ejendommen ved Kibæk har han gået og øvet sig i freestyle og lagt et klip med sine tricks på youtube. Det har nu givet international opmærksomhed omkring Alex Porsing, der er blevet inviteret til Belgien for at prøvetræne med et af Europas bedste FMX teams.

- Målet er at få ham med til Super Cross i Herning, hvor han i givet fald vil få sin freestyle-debut i Danmark. Vi følger ham i hvert fald intenst hen over efteråret, siger Lars Green.

Ud over konkurrencen i Super Cross, hvor King of Herning kåres, er Herning er eventet en totaloplevelse i lyd, lys og laser og masser af underholdning. Således er der skabt en tradition for freestyle-show med motocross-akrobatik højt oppe under loftet i Jyske Bank Boxen. Sidst stod det belgiske team, som Alex Porsing skal prøvetræne med, for showet, og det håber Lars Green naturligvis at kunne gentage med det danske Kibæk-talent blandt akrobaterne