søg på mxracing.dk

Kaduuz Racing - Udholdenhed og pokaler i det sønderjyske

411_thomas

På en dag hvor den danske sensommer viste sig fra sin absolut bedste side, var der i søndags igen indbudt til Sønderjysk Terræncross hos VMC, og det var høj sol og tropisk luftfugtighed der mødte Kaduuz Racings to gæve deltagere til stævnet.

Den forsvarende Enduro Elite A-mester Kristoffer Rasmussen, havde i dagens anledning fået selskab af teamets normale A-MX1 elegantier, Thomas Mindegaard, og de to skulle vise sig at være et yderst potent makkerpar som dagen skred frem. Elementerne og heden gjorde ellers deres for at udpine de mange hundrede deltagere som løbet udfoldede sig på den lange terrænanlagte bane, der som altid bød på mangt en udfordring for de håbefulde kørere. Ung som gammel, høj som lav, god som dårlig, var troppet op i det sønderjyske, og alle var de med til at gøre dagen til en succes. Ligesom også Kaduuz Racings to mand høj, sørgede for mere succes til teamet og Suzuki.

Thomas Mindegaard endte nemlig dagen med at vinde Enduro A-klassen, og altså sit første Enduro løb nogensinde. Kristoffer kæmpede lidt med materiellet, men den forsvarende mester er ikke kendt for at give op, og derfor fik han da også heroisk kæmpet en tredjeplads hjem på dagen. Det betød at Kaduuz Racing gjorde et stort indhug i dagens podiepladser, og hjalp Suzuki til at løbe med 2/3 af det ædle metal. En godkendt dag resultatmæssigt, hvor heden og Suzukiens evne til at gå langt på literen for alvor kom til at spille ind.

Thomas Mindegaard: "Det var rigtig fedt at prøve, da det er noget helt andet end jeg er vant til. Vi startede i et felt med 200-250 kørere, hvor der så var stående start. Det vil sige at man står bag ved motorcyklen og holder i bagskærmen, indtil løbet flages i gang. Så skal man så stige på cyklen, starte den og køre af sted. Jeg kommer dog ikke så godt af sted, men får stille og roligt kørt mig op. Da jeg kommer ind og tanker 2. gang, finder vi ud af at jeg sagtens kan køre meget længere uden at tanke, og jeg kører derfor mine sidste fem omgange på en fuld tank. Det betyder at jeg ender med at vinde klassen med 3 minutter ned til nr. 2, efter at have kørt i 2 timer og 30 minutter."

Kristoffer Rasmussen: "Det var en hård omgang, hvor jeg kæmpede med materiellet fra 1. omgang. Men jeg er naturligvis overlykkelig for at køre en tredjeplads hjem, når det hele nu ikke lige gik i min retning."

Altså to flotte podieplaceringer til Kaduuz Racing og Suzuki, der løb med det hele til sidst takket været Mindegaards tempo, Rasmussens stædighed og Suzuki RM-Z450'erens tankkapacitet.