søg på mxracing.dk

Kørerne til Motocross of Nations udtaget

Landstræner Mikkel Caprani fik de sidste input ved weekendens DM afdeling i Holstebro, og han har nu udtaget de danske kørere, som skal repræsenterer Danmark ved Motocross of Nations (MXoN) den 30. september...

Nikolaj Larsen er udtaget som MX2 kører, mens Nicolai M. Hansen er udtaget som MX1 kører og Stefan Kjer Olsen er udtaget som Open kører. Som reserve er det Kasper Lynggaard, der vil stå klar, hvis der skulle blive brug for det.

- Jeg føler mig overbevist om, at det her er det stærkeste hold vi kan stille med. Alle tre kørere har stor international erfaring og er godt kørende, så jeg tror vi har gode chancer for at leverer et godt resultat, siger landstræner Mikkel Caprani.

MXoN køres i år på Lommel banen i Belgien, som sandsynligvis er den dybeste sandbane i Verden. En faktor der uden tvivl vil præge dette års MXoN, men ikke noget der generer landstræneren.

- Alle tre danskere kender Lommel banen godt og er stærkt kørende på sandbaner generelt. Det er der selvfølgelig også andre hold der er, men jeg føler mig overbevist om, at vi kan levere et godt resultat.

Nicolai M. Hansen:

- Det var et af mine mål at blive udtaget til VM for hold i år, så jeg utroligt glad for at det lykkedes. Og så glæder jeg mig bare til at repræsenterer Danmark. Det løb er efter min mening det største man kan være med til som crosskører, og jeg tror vi har muligheden for at lave et rigtigt godt resultat i år – måske det bedste jeg nogensinde kommer til at være med til. Banen bliver umulig, så vilje vil helt sikkert give placeringer, og det syntes jeg vi alle tre har bevist vi har.

Nikolaj Larsen:

- Jeg er utroligt glad for at blive udtaget. Det er altid dejligt at få lov til at repræsenterer sit land, så det glæder jeg mig til. Jeg bor kun lidt over en time fra Lommel, så jeg har trænet der utroligt meget igennem tiden. Det bliver fedt og udfordrende. Samtidigt bliver det hjemmevant for mig, fordi Standing construct er der med det sædvanlige setup.

Stefan Kjer Olsen:

- Det bliver anden gang jeg skal repræsenterer Danmark ved VM for hold, så det er jeg utroligt glad for. Det bliver en stor oplevelse og jeg glæder mig til det. Jeg tror banen bliver en fordel for os. Vi kender den alle sammen og er generelt gode i sand, og så er mange af de andre lande rigtigt stærke på hårdbane. De bliver lidt nemmere at konkurrerer med på Lommel. Det er heller ikke langt fra Danmark, så der kommer nok mange danske publikummer.

Mens det bliver anden gang Stefan er med ved VM for hold, så bliver det fjerde gang for Nikolaj og Nicolai, så det er et rutineret hold Danmark stiller med. Derudover var det også det samme hold, der skaffede Danmark bronze ved EM for hold for 2 år siden.

Danmark har desuden lavet en aftale med Standing Cunstruct teamet, som Nikolaj Larsen normalt kører VM for, og de stiller deres VM trailer til rådighed for det danske hold.