søg på mxracing.dk

DM Motocross på Korskro banen

dm_motocross_svebolle

Når den danske Motocross elite gæster Korskro banen ved Esbjerg, bliver det med en lokal kører i absolut fokus.

Det er nemlig Rasmus Krogh Jørgensen fra Varde der fører mesterskabet i MX2 klassen, og som en af Danmarks bedste motocrosskørere er hans erklæret mål også at hente DM titlen hjem til den jyske vestkyst i år. Planen er dermed lagt for den unge kører, og søndag den 17. juni skal der gerne tages endnu en skalp i kampen om at nå det endelige mål, men Rasmus skal nok forvente at støde ind i Sjællandsk modstand, specielt fra Mathias Jørgensen, der ligger nr. 2 i stillingen.

Mesterskabet på de lidt større motorcykler i MX1 klassen, tegner til at blive et rent jysk opgør, hvor vi skal til Sønderjylland for at finde to af mesterskabskandidaterne og lidt højere op i landet for at finde to mere.

Rasmus Krogh Jørgensen har lidt af en fantastisk historie bag sig, og udover at han er en yderst målrettet sportsmand, spiller hans historie også en stor rolle i hans stærke fokusering på at hente et mesterskab hjem i år. Det er nemlig ikke mere end 3 år siden, at han efter en trafikulykke fik beskeden fra lægerne om, at han aldrig mere ville komme til at kunne køre Motocross igen. Den besked havde han imidlertid ikke tænkt sig at rette sig efter, og fra 2009 til nu har han overvundet den ene udfordring efter den anden, for endelig at være på vej mod det ultimative mål - en DM titel.

Rasmus fører lige nu MX2 mesterskabet foran Sjællandske Mathias B. Jørgensen med blot 5 point, og et kæmpe skridt på vejen mod målet vil derfor være en sejr og max point på hjemmebanen den 17. juni. Men med Mathias Jørgensen som førsteudfordrer står der en række af konkurrenter i kø for at udfordrer, og bl.a. Mathias Keller, Kasper Munk, Benjamin Strate, Rasmus Lynggaard m.fl. vil utroligt gerne snuppe sejren i Esbjerg.

MX1 klassen

I MX1 klassen er det Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg der har lagt sig i front af mesterskabet, men ligeledes kun med et forspring på 5 point, og en hel hær af konkurrenter på spring til overtage den røde nummerplade, som indikerer at en kører fører mesterskabet. Først i køen står den forsvarende mester Nicolai M. Hansen fra Silkeborg, men lige efter ham kommer endnu en Sønderjyde i form af Kasper Jensen, og med foreløbigt tre podiepladser til Jensen i år, er det nærmest dødt løb imellem de tre kørere i toppen.

For at bidrage endnu mere til spændingen, er der også en joker i form af Kasper Lynggaard fra Mors. Han var ved sæsonstart blandt favoritterne til at tage mesterskabet, men da han måtte udgå af første afdeling, måtte han samtidigt afskrive alle chancer for en DM titel pga. det meget tætte løb i toppen. Det forhindrer ham imidlertid ikke i at gå efter de individuelle sejre i resten af sæsonen, og han skal nok give publikum ræs for alle pengene.

Kim O. Sørensen, Simon Wulf, Nichlas Frandsen, Tonni Andersen, Rasmus Johansen, Nick Bøgh og Daniel Wozniak afslutter lige nu top 10 i den samlede stilling, og de har alle sammen farten til at kunne køre sig på podiet i et eller flere heat. Det samme har englænderen Jake Preston, som godt nok først lige er kommet tilbage fra en skade, men sagtens kan lave noget ravage i den interne danskerkamp.

Motorsports weekend på Korskro

Hele weekenden står generelt i motorsportens tegn på motorsportscentret ved Korskro, og selvom de helt store planer for udvidelsen på området er sparket til hjørne, så bliver der samarbejdet imellem de forskellige sportsgrene. Der vil således være Speedway match lørdag samtidigt med træning og kvalifikation for motocrosskørerne. Og når der køres Motocross finale heats, vil Striben Esbjerg være til stede for at repræsenterer deres sport.

Derudover vil der også blive kørt et Quad pokal løb (firhjulscrossere) som supportklasse ved DM afdelingen søndag. Kort sagt står den i motorsportens tegn på Korskro den 16.-17 juni, og med alt fra prøvekørsel til top-action er der lagt op til et brag af en weekend.