søg på mxracing.dk

DM Motocross åbningssejr til Olsen og Jørgensen

dm_motocros_naestved_2012

1500 tilskuere så Stefan Kjer Olsen og Mathias Jørgensen løbe med årets første sejre i henholdsvis MX1 og MX2 klassen, da landets bedste motocrosskørere satte gang i DM sæsonen på Nisseringen i dag.

Der var dog som ventet en rigtig hård kamp om placeringerne, og specielt den forsvarende MX1 mester Nicolai M. Hansen kæmpede flere gange side om side med den endelig sejrherre. I MX2 klassen var det Rasmus Krogh Jørgensen der var den største udfordrer til den øverste placering på podiet.

MX1 klassen (450cc)

En af forhåndsfavoritterne, Kasper Lynggaard, sørgede for at MX1 klassen startede lidt dramatisk, da han tog et ordentligt styrt og måtte bæres fra banen, samtidigt med at det røde flag kom ud - hvilket betyder et stop af heatet. Heldigvis kunne han nøjes med en hjernerystelse og en lidt forslået krop, men det betød at han var ude af pointjagten for den dag.

Imens tog de øvrige kørere hul på kampen i en omstart, og her var det den forsvarende mester Nicolai M. Hansen der ret hurtigt lagde sig i front, skarpt forfulgt af Stefan Kjer Olsen, mens den sidste podiefavorit Kasper Jensen lå tilbage på en 7. plads. Det betød at Nicolai M. og Stefan Olsen trak fra i fronten, men det var også side om side igennem hele det 30 minutter lange heat. På sidste omgang lykkedes det så stefan af komme en halv cykel længde forbi, men Nicolai M. skruede bissen lidt på, og de to førende kørte side om side op af den sidste langside, inden det blev den forsvarende mester Nicolai M. Hansen der kunne kører i mål 3 hunderededele af et sekund før Stefan. På tredjepladsen kørte Kasper Jensen i mål efter en hård opkørsel.

I andet MX1 heat var Stefan Olsen klar over, at han skulle foran Nicolai M. i starten, og det var lige præcis had der skete. På anden omgang var Nicolai M. så oppe som nr. 2 og den vilde jagt kunne igen begynde - dog med omvendte roller for de to kørere og ca. 4-5 motorcykel længder imellem dem. Ca. midt i heatet styrtede Nicolai M. så, og det betød at Stefan at stefan kunne køre sejren hjem der fra.

Kasper Jensen var imidlertid meget bedre med fra start i dette heat, og selvom han aldrig blev en alvorlig trussel til sejren, så kunne han køre i mål som nr. 2 i det heat, kun 7 sekunder efter stefan. Kim O. Sørensen havde til gengæld fået lov til at kæmpe for sagerne, og han kunne køre i mål som nr. 3 efter en hård opkørsel fra en placering uden for top 10. Nicolai M. Hansen kom i mål som nr. 6.

MX2 klassen (250cc)

Mathias Keller gjorde hvad han er bedst til, og kom flyvende ud over startbommen i dagens første heat, men da han lidt senere bremsede motorcyklen i stå, var det Mathias Jørgensen der tog fronten foran Rasmus Krogh Jørgensen. Herefter var det også dem der kæmpede om sejren, men Mathias Jørgensen fik trukket et hul, og kunne til slut køre i mål som vinder med Rasmus kort efter som nr. 2.

Tredjepladsen lå længe i hænderne på det 14 årige stortalent Thomas Kjer Olsen, men da motorcyklen også gik i stå for ham, var det Keller der løb med den placering.

I andet heat tog Mathias Jørgensen ret hurtigt kontrol over tingene og fik skabt sig et hul ned til de øvrige konkurrenter ret hurtigt efter starten. Det betød også, at da Rasmus Krogh Jørgensen efter et par omgange indtog andenpladsen, var det ikke muligt for ham at lukke hullet, og Rasmus kørte en placering som nr. 2 hjem, ca. 15 sekunder efter den vindene Mathias Jørgensen.

I dette heat var der intet der gik galt for den unge Thomas Kjer Olsen og han kunne køre placeringen som nr. 3 hjem.

Samlet resultater fra DM i Næstved:

MX1:

1. Stefan K. Olsen

2. Kasper Jensen

3. Nicolai Hansen

4. Kim Sørensen

5. Simon W. Sørensen

MX2:

1. Mathias Jørgensen

2. Rasmus Jørgensen

3. Thomas K Olsen

4. Fredrik Werner

5. Benjamin Strate