søg på mxracing.dk

DM start på Nisseringen

dm_plakat_2012-naestved

På søndag den 15. april starter den danske DM motocross sæson på Nisseringen ved Næstved, og der er lagt op til et brag af en åbning når landets bedste motocrosskørere for første gang i 2012 står over for hinanden – klar til den direkte duel om herredømmet i dansk motocross.

I MX1 klassen står den direkte infight imellem hele fire kørere, som alle har nærmest lige store chancer for at vinde, mens MX2 klassen er åbnet på ny efter den regerende mesters klasseskifte.

MX1 klassen

De sidste par år har overskrifterne meldt om en total åben MX1 klasse, og kampene har også været store, specielt imellem forsvarende mester Nicolai M. Hansen, Kasper Lynggaard og til tider Kasper Jensen når han var skadesfri. I år bliver det hele så bare lige en tand mere spændende, fordi sidste års MX2 mester Stefan Kjer Olsen har meldt sin ankomst i MX1 klassen – og vi står dermed over for en totalt vanvittig situation, hvor der for første gang i mange år er hele fire reelle kandidater til at tage mesterskabet.

Stefan Kjer Olsen er selvfølgelig en lidt ubekendt faktor i MX1 klassen når vi snakker DM, men han har allerede haft sin første optræden på den store motorcykel i den tyske ADAC serie. Her var Stefan indirekte i kamp mod de øvrige DM kandidater, og her var det Stefan der trak det længste strå med den bedste danske placering.

Den forsvarende danmarksmester Nicolai M. Hansen var dog ikke langt efter og situationen vil uden tvivl blive helt anderledes, når det kun er de fire danske mesterskabskandidater der skal i direkte kamp på Nisseringe på søndag. Nicolai M. ved hvordan man vinder mesterskaber og på søndag skal han kun koncentrere sig om sine danske konkurrenter.

Kasper Lynggaard havde ikke dagen da de danske favoritter mødtes i Tyskland, men til gengæld har han allerede vist sit værd som en meget potent udfordrer i 2011, og der er ingen der behøver at være i tvivl om, at han vil være lige der hvor det gælder topplaceringer igen på søndag. Derudover kommer han direkte fra VM deltagelse i Holland, og der er ingen tvivl om at det giver ham fart.

Kasper Jensen er den af favoritterne der har mest at skulle bevise. Han havde en skadesplaget 2011 sæson, og blev aldrig rigtigt den udfordrer som han uden tvivl har egenskaberne til at være. Han vadt dog et enkelt heat i 2011 og frem mod denne sæson har han allerede vist sin tidligere styrke igen ved deltagelse i internationale løb.

Derudover er der selvfølgelig en lang række af kørere som i første omgang bejler til de resterende pladser, men som bestemt også har muligheden for at udnytte de nævnte køreres kamp, og fratage dem nogle podieplaceringer i løbet af året.

MX2 klassen

Rasmus Krogh Jørgensen er umiddelbart køreren med de bedste ods for at tage titlen i år, men hans kroniske skade i skulderen er altid et spørgsmålstegn når chancerne skal vurderes. En ting er imidlertid elt sikkert, Rasmus Krogh Jørgensen ved hvordan man kører stærkt, og han ønsker sig brændende en DM titel efter de seneste års modgang.

Når man har nævnt Rasmus som favorit til titlen, så er det svært at sætte navn på den næste kører i rækken, for der er nemlig en god håndfuld der kandiderer til titlen som førsteudfordrer. Sidste års stilling peger på 2011 bronzevinderen Kasper Munk som manden der skal gå efter titlen, og der er ingen tvivl om at han har farten, men som han selv har nævnt så er han sin egen største konkurrent når det kommer til at få hele sæsonen til at hænge sammen.

Thomas Kjer Olsen er fremtidens kører og man skal heller ikke blive alt for overrasket, hvis det er ham der trækker det længste strå i MX2 kampen – hverken på søndag i Næstved, eller i den samlede stilling. Det samme gælder for Benjamin Strate og Mathias Jørgensen, som begge er utroligt velkørende på Nisseringen, og med en god start for dem, kan det vise sig som en kæmpe fordel over de øvrige kørere.

Ligesom i MX1 klassen, kommer der også en hel række af MX2 kørere herefter, som meget gerne vil blande sig i top kampen, og det vil de uden tvivl også gøre – enten på søndag eller i løbet af sæsonen.